Sfaturi pentru a crește motivația în e-learning

Menținerea implicației și motivației în e-learning este o mare realizare. Cu toate acestea, nu toți profesorii excelează. La cei mai mulți dintre ei le este dificil să interacționeze prin lecțiile online. Astfel, nu ajung să stimuleze interesul studenților pentru subiectele de studiu. Iată câteva sfaturi prin care puteți crește motivația în e-learning.

În mediile de e-learning, studenții au nevoie de motivație pentru a-și îndeplini obiectivele educaționale. Pentru a se bucura de o experiență completă de e-learning. Unii studenți își pot pierde motivația de a învăța atunci când se află într-un cadru fără interacțiune față în față.

Indiferent de cât de dezinteresați ar părea uneori studenții online, le puteți atrage atenția și le puteți crește interesul. Iată câteva sfaturi despre cum ați putea să faceți exact asta:

Atrageți-le atenția în mai multe moduri

Înainte ca elevii să se implice într-o activitate, aceasta trebuie să le ridice interesul și să le atragă atenția. Toată materia de e-learning trebuie să fie suficient de interesantă pentru a se dovedi eficientă. Toate cursurile de e-learning de succes tind să urmeze același model pentru a genera entuziasm:

  • Obțineți interesul lor;
  • Încurajează întrebările;
  • Mențineți atenția.

Mulți profesori se bazează pe fraze precum „Important”, „De reținut”, „Vă rugăm să rețineți” și altele. În majoritatea cazurilor, acestea nu sunt la fel de eficiente ca alte metode de a face materia distractivă și interesantă. Pentru a atrage efectiv e-learners de materia ta, încearcă trucurile de mai jos:

Includeți varietatea vizuală în cursuri pentru a crește motivația în e-learning

La fel cum imaginile pot atrage atenția cititorului în articole, ele pot funcționa la fel pentru cursurile online. Pentru a profita la maximum de primele minute ale sesiunilor de e-learning, stimulează-ți elevii cu niște imagini care captează atenția. În general, cu cât este mai plăcut din punct de vedere vizual, cu atât elevii vor deveni mai implicați. Ca regulă generală, ar trebui să încercați să găsiți imagini care se potrivesc cu subiectul cursului.

Interactivitatea funcționează cel mai bine

Interactivitatea a fost introdusă în diferite medii de învățare, inclusiv în e-learning. Dar eficiența sa depinde de cât de bine folosesc creatorii această funcție. De exemplu, videoclipurile interactive oferă o experiență de învățare captivantă și sprijină procesul de învățare pe parcursul întregii sale dezvoltări. Pentru a atrage interes în e-learning, oferă-le oportunitatea de a-și explora și extinde orizonturile.

Conținutul multimedia

Elevii au stiluri sau preferințe diferite de învățare. Aceasta înseamnă că experiențele de e-learning trebuie adaptate pentru a se adapta la toate acestea. O modalitate bună de a le atrage atenția ar fi să încorporați conținut multimedia de la începutul cursului. De exemplu, animațiile și podcasturile sunt instrumente excelente pentru a prezenta elevilor diferite subiecte și concepte.

Întrebările proactive

Păstrați cursanții implicați și interesați punându-le întrebări proactive. Gândirea proactivă este o abilitate învățată, iar acesta poate fi momentul perfect pentru a o înțelege. Trezirea curiozității elevilor prin întrebări similare va influența modul în care aceștia reacționează în viitor la provocări.

Jocurile pot stârni motivația în e-learning

În general, cursanții sunt foarte interesați de jocuri. Folosiți această metodă pentru a-i face mai interesați de cursuri și pentru a le oferi scurte pauze pe parcurs.

Încercați să găsiți echilibrul potrivit între metodele de mai sus. Studenții vor fi dornici să descopere părțile mai complexe ale cursului.

Creșteți nivelul de implicare

Conținutul de învățare centrat pe elev este cheia motivației studenților. Creatorii de conținut ar trebui să încerce să-și dezvolte cursurile în așa fel încât să sporească nivelul de implicare.

Angajamentul provine din emoție și sentimentul de utilitate. Pentru a crește nivelul de implicare al cursanților, trebuie să creați material care aplicabil cu ușurință în situații practice. Faceți conținutul să depășească teoria, iar cursanții vor putea să relaționeze cu el cu mai multă ușurință.

Procedând astfel, veți fi dornici să învățați mai multe despre acest subiect. Studenții pot să vadă în ce alte moduri practice pot aplica informațiile pe care le au.

Alternativ, ai putea încerca să abordezi metoda dirijată emoțional. Această metodă îi menține pe cursanți mai conectați la curs. Metoda îi ajută să se simtă implicați și dornici să învețe. Povestirea este o metodă excelentă de învățare bazată pe emoții. Încercați să faceți personajul principal cât mai ușor de identificat. Povestea pe care o urmează scenariul tău ar trebui să fie, de asemenea, cât mai realistă posibil. Acest lucru va contribui la nivelul general de motivație al cursanților.

Ajutați-i să devină mai încrezători

Un elev încrezător este un elev motivat. Având în vedere acest lucru, ar trebui să lucrați la creșterea nivelului lor de încredere. Experiențele de e-learning ar trebui să ofere studenților motivația și senzația că pot atinge obiectivele descrise în curs.

O altă modalitate excelentă de a-ți motiva cursanții este să fii cât mai specific posibil cu privire la scopul cursului. Nu vă limitați instrucțiunile pentru partea finală a interacțiunilor, ci încercați să le ghidați de la început.

În acest fel, e-learners știu care sunt standardele și așteptările. Astfel, îi faceți să se simtă mai încrezători în capacitatea lor de a le atinge.

Oferă-le alegeri pentru a le crește motivația în e-learning

Indiferent de vârstă, oamenii vor să se simtă că sunt capabili și au voie să facă propriile alegeri. O modalitate sigură de a-i face pe e-learners să-și piardă motivația este privarea lor de alegeri.

Experiențele eficiente de e-learning, pe de altă parte, oferă o serie de opțiuni din care să aleagă. Acestea depind de nivelul lor actual de cunoștințe, abilități și aspirații. Un sentiment de control îi va face mai probabil să interacționeze cu conținutul tău.

În plus, oferindu-le elevilor opțiuni, indiferent cât de mari sau mici, le oferiți un sentiment de control. În acest fel, le permiteți să planifice singuri întregul proces de învățare.

Interacțiunea între studenți poate afecta motivația în e-learning

Motivația pentru învățare, indiferent de context, provine din oportunitatea de a lega relații sociale. Dezavantajul în mediile de e-learning este că studenții simt că sunt lipsiți de această oportunitate. Cu toate acestea, există soluții potrivite care să le permită să socializeze și să stabilească relații cu colegii lor.

Camerele de chat de e-learning și discuțiile online sunt mediile perfecte pentru a se implica mai mult unul cu celălalt. În același timp, dezvoltatorii de platforme de e-learning pot integra și instrumente de colaborare care sunt utile în acest scop.

Oferă și cere feedback în mod regulat

Oamenilor le place să primească feedback în mod regulat. Oferirea de feedback constant a studenților îi va ajuta să identifice corect ce îmbunătățiri ar trebui să caute. În caz contrar, este foarte probabil să-și piardă interesul și motivația în e-learning.

Chiar și studenții care nu necesită intervenție au nevoie de feedback cu privire la evoluția și realizările lor prin mediul virtual.

În mod similar, încercați să cereți feedback de fiecare dată când aveți ocazia.

Concluzii

Interesul în subiectele discutate în cadrul cursurilor depinde de o mulțime de variabile. Oricât de dificil ar fi să obții motivația elevilor, sfaturile și trucurile de mai sus vor fi cu siguranță utile.