Practică vs Cercetare în Educație?

Practică vs cercetare în educație

La prima vedere, acest decalaj dintre cercetare și practică nu are sens, deoarece acestea au același scop final: îmbunătățirea educației. Cu toate acestea, această decalare vine din lipsa de comunicare între cele două părți și din motive practice. Uneori, cercetarea nu răspunde la cele mai presante întrebări de predare. În plus, profesorii nu au încredere în cercetare, deoarece nu oferă soluții practice imediate.

Cercetarea nu poate compensa experiența practică neprețuită, dar nu ar trebui respinse dovezile oferite de studiile de încredere care urmăresc să îmbunătățească predarea și învățarea. Profesorii se pot simți, de asemenea, mai încrezători atunci când au date exacte pentru a-și susține metodele, iar liderii educaționali iau decizii mai informate la nivel de școală.

Iată mai multe beneficii de a ține pasul cu cele mai recente evoluții în cercetarea educațională:

Practici bazate pe dovezi

Profesorii vor experimenta diferite metode și vor ajunge la propriile concluzii. Uneori, această abordare prin încercare și eroare necesită mult timp, iar evaluarea eficienței ei durează și mai mult.

De aceea, profesorii pot găsi lecții valoroase din cercetare. De exemplu, un profesor de engleză s-ar putea împiedica de o meta-analiză care a analizat 41 de programe de lectură de vară din 35 de studii și a constatat că elevii cu venituri mai mici, de la grădiniță până la clasa a opta, beneficiază cel mai mult de aceste programe.

Separarea faptelor educaționale de ficțiune

Miturile învățării precum „ne folosim doar jumătate din creier” persistă pentru că sună bine pe hârtie. Ele sunt transmise din generație în generație de profesori.

Unele dintre ele sunt inofensive, ceea ce înseamnă că nu vă vor afecta practica zilnică. Altele sunt de-a dreptul dăunătoare. De exemplu, elevii nu învață mai bine atunci când sunt stresați, deoarece stresul poate împiedica actualizarea amintirilor în lumina noilor informații.

Adunarea de idei noi

Dacă sunteți în căutarea unor noi metode și idei de predare, unde vă uitați mai întâi? Profesori mai experimentați? Mentori? Rețeaua dvs. personală de învățare (PLN)?

Toate acestea sunt surse valide. Cu toate acestea, situația unui alt profesor ar putea fi diferită de a dvs., văzând cum fiecare clasă este unică. În acest caz, cea mai bună abordare este să vă uitați și la ceea ce spune cercetarea, mai ales înainte de a implementa ceva nou.

Sunteți la curent cu toate actualizările

Unele câmpuri se schimbă mai repede decât altele, așa că este posibil să nu se aplice tuturor subiectelor. Oricum, este totuși util să țineți pasul cu noile evoluții din domeniul dvs.

Această abordare ajută în două situații majore. În primul rând, s-ar putea să doriți să vă completați lecțiile cu fapte noi și intrigante, pentru a-i ține captivați pe studenți. În al doilea rând, informațiile se schimbă atât de mult încât este practic necesar să actualizați în mod regulat unele dintre lecțiile dvs.

Cum să accesați informații ca un profesionist

Profesorii nu au prea mult timp la dispoziție pentru a accesa toate informațiile disponibile. Cu toate acestea, stabilirea unei rutine de cercetare atunci când trebuie să învățați ceva nou sau să citești câteva articole atunci când ai timp poate avea un impact pozitiv asupra practicilor dvs. de predare.

Consultați reviste de cercetare educațională

Jurnalele de cercetare educațională sunt o modalitate excelentă de a găsi articole relevante, revizuite de colegi. Sigur, nu le puteți urmări pe toate, dar vă puteți abona la unul sau două care se potrivește cu interesele dvs. De exemplu:

  • Publicații specifice disciplinei, cum ar fi The Electronic Journal for English as a Second Language.
  • Reviste de cercetare educațională care se concentrează pe educație ca știință: Harvard Educational Review sau American Educational Research Journal.
  • Predarea cu resurse tehnologice precum ISTE.

 

Unele dintre acestea necesită un abonament plătit, pe care organizația dumneavoastră îl poate oferi ca parte a programului PD( cercetare postdoctorală). Dacă nu, există resurse de acces deschis disponibile, cum ar fi Directory of Open Access Journals (DOAJ), care este susținut de biblioteci și editori, astfel încât mulți oameni pot citi studii de înaltă calitate gratuit.

Găsiți organizații de cercetare relevante

Organizațiile de cercetare oferă o mulțime de resurse. Ele sunt adesea afiliate la o instituție de studii superioare, cum ar fi The Annenberg Institute pentru Reforma școlară de la Brown University.

Unul dintre scopurile lor principale este de a reduce decalajul dintre practică și cercetare. Ei oferă, de asemenea, cercetări esențiale care pot informa factorii de decizie în domeniul educației. De exemplu, există Institutul American pentru Cercetare și Instituția Brookings.

Pentru a fi la curent cu ceea ce vă interesează cel mai mult, puteți să vă abonezi la buletinele lor informative, astfel încât să puteți lua obiceiul de a citi articole atunci când sunt livrate în căsuța de e-mail.

Folosiți aplicații de salvare a articolelor

Uneori găsiți ceva interesant, dar nu aveți timp să-l citiți pe loc. Așa că veți face o notă mentală pentru a reveni la ea, ceea ce probabil nu se va întâmpla. În astfel de cazuri, sunt utile aplicații precum Pocket, deoarece vă ajută să salvați articole și videoclipuri pentru a le viziona mai târziu.

Așadar, atunci când navigați prin feedul dvs. Twitter și vedeți ceva pe care un coleg profesor l-a distribuit, îl puteți salva pur și simplu pentru a citi mai târziu. Au o extensie de browser care vă ajută să faceți asta. Cea mai bună parte este că elimină toate distragerile, astfel încât să puteți citi un articol fără dezordine pe orice dispozitiv.

Utilizați un motor de căutare pentru articole

Motoarele de căutare academice au fost salvatoare în universitate și încă mai sunt. Unul dintre cele mai cunoscute este Google Academic, dar puteți găsi altele care funcționează cel mai bine pentru dvs. De exemplu, există și Microsoft Academic, Research Gate și Semantic Scholar.

Centrul de informare privind resursele educaționale este probabil cel mai bun pentru educatori. Cu peste un milion de înregistrări, publică reviste, cărți, lucrări de conferințe, printre altele.

Aruncă o privire la această colecție imensă de reviste. Există publicații pentru toată lumea, inclusiv despre dezvoltarea copilului, educația digitală și educația specială și incluzivă.

Utilizați plugin-uri pentru o cercetare mai eficientă

Majoritatea site-urilor web/aplicațiilor au și un plugin de browser. De exemplu, butonul Google Scholar vă permite să căutați mult mai rapid și mai ușor.

Instrumente precum Mendeley, Zotero și EndNote vă ajută să construiți și să gestionați o listă de lectură. Nu sunt doar pentru cercetătorii care scriu lucrări, deși, dacă trebuie să scrieți, sunt destul de utile.

Decalajul dintre cercetare și practica în domeniul educației este o mare problemă pe care liderii din domeniul educației și factorii de decizie trebuie să o abordeze. Cu toate acestea, profesorii pot culege beneficiile cercetării educaționale prin accesarea informațiilor valoroase pentru a le folosi în practica lor zilnică. Aceste informații sunt disponibile pe scară largă online, așa că de ce să nu le încercați?