Modalități simple de a vă ajuta copiii cu teme

Toți părinții doresc succes și obținerea de note bune pentru copiii lor. Cum vă puteți ajuta copilul să reușească într-o lume în care profesorii atribuie mai multe teme ca niciodată? Din fericire, există multe lucruri pe care le poți face ca părinte. Niciunul dintre ele nu necesită să faci teme pentru copilul tău.

Iată câteva modalități fără prin care părinții pot ajuta copiii în completarea temelor:

Creați un spațiu dedicat temelor

Iată o modalitate prin care poți ajuta în completarea temelor; primul pas este de a-l ajuta să se concentreze asupra temelor școlare atunci când este acasă.

Copiii se confruntă în aceste zile cu nenumărate distrageri. Cu toții suntem mai stimulați decât oricând și asta nu pare să se schimbe prea curând; de la smartphone-uri la tablete la joc video și internet. Copilul tău are nenumărate modalități de a-și ocupa mintea și de a rămâne distras de la a face teme.

În calitate de părinte, vă puteți ajuta copilul să se reorienteze asupra temelor școlare. Creați un timp dedicat temelor în fiecare seară. Timpul pentru teme trebuie să aibă loc înainte să-i permiteți să înceapă să se joace sau să navigheze internetul.

Pentru a spori eficacitatea acestui timp dedicat temelor, ai putea crea un spațiu sigur. În acest spațiu copilul tău poate să își termine teme fără distrageri. Ar putea fi un dormitor cu un birou de calculator. Alternativ ar putea fi o parte a casei în care televizoarele, computerele și telefoanele mobile sunt interzise. Dacă aveți puțin spațiu, luați în considerare un birou de colț. Atâta timp cât ai un colț liber al camerei, poți amenaja un mic birou pentru copilul tău. Acolo poate să stea și să-și facă teme sau să studieze în timp ce veghezi.

Obțineți teme digital

În timp ce tehnologia poate fi uneori o distragere pentru copiii care au teme, în anumite cazuri, poate fi benefică. Tehnologia educațională și E-learning sau acțiunea de a folosi internetul ca instrument de predare, câștigă popularitate.

Asigurați-vă că folosesc tehnologia pentru studii și nu doar pretind că își fac teme în timp ce navighează pe YouTube. Poți crea un dispozitiv dedicat (și restricționat) pentru teme, cum ar fi un smartphone vechi sau un laptop recondiționat.

O căutare rapidă pe Google va oferi multe site-uri web și companii. Un exemplu este iD Tech, o companie specializată în învățarea online pentru copii. Poate copilul tău iubește smartphone-urile sau jocurile video – ai putea să instalezi aplicația pentru iPhone Math vs Zombies. Acest joc cu tematică zombi îl distrează pe copilul tău în timp ce îi predă abilități de bază de matematică. Jocul este destinat elevilor de grădiniță până la cei din clasa a cincea.

Teme în aer liber

Dacă simțiți că petrec prea mult timp cu dispozitivele lor, ar putea fi timpul să iasă din casă. Activitățile în aer liber pot fi baza pentru o mulțime de activități educative distractive. Doar pentru că se joacă afară nu înseamnă că învățarea trebuie să se oprească. De fapt, în multe cazuri, timpul de joacă crește oportunitățile de învățare.

Earth Science Jr. oferă câteva idei grozave pe acest subiect. Combinați timpul de joacă în aer liber cu activități educative distractive care îi învață pe copii despre știință. Nu știi niciodată dacă au vreo înclinație către științe. Ajutându-ți copilul să-și construiască propria seră sau să caute fosile în curte, poți sprijini pasiunea lor.

Ascultă-i

Poate ați încercat totul de pe această listă. Poate încă vă străduiți să găsiți modalități de a vă încuraja copiii să-și facă teme în fiecare seară. Ar putea fi timpul să încercați ceva nou. Unii părinți încep să acorde copiilor un cuvânt în ceea ce privesc regulile și cerințele pentru terminarea temelor.

Dacă au o contribuție reală la regulile și restricțiile pentru completarea temelor, se vor simți mai împuterniciți. Sunt astfel mai probabili să urmeze regulile pe care le-ați creat împreună.

Există chiar și o aplicație pentru asta. OurPact este una dintre multele aplicații pentru smartphone de pe piață care ajută părinții și copiii să stabilească limite. Acestea pot fi pentru timpul petrecut pe ecran sau pentru orele dedicate temelor, treburilor, timpului în familie etc.

Concluzie

Folosiți creativitate și puțin ajutor din partea tehnologiei. Familia ta poate determina o rutină care să funcționeze pentru toată lumea.