7 Idei de predare elevilor cărora nu le place scrisul

Scrisul este văzut ca cea mai importantă abilitate de stăpânit de către studenți. Un caz concret, majoritatea instituțiilor de învățământ superior necesită abilități puternice de scriere. Nu este de mirare că educatorii se concentrează pe scris încă de la grădiniță. De aceea, poate fi frustrant să convingi studenții reticenți de importanța scrisului, mai ales atunci când nu le place în mod deosebit. În același timp, scrisul este văzut ca o activitate „serioasă”, cea mai bună modalitate de învățare, iar scriitorii pricepuți sunt considerați cumva studenți mai buni decât alții.

Această idee are un anumit merit, deoarece scrisul îi ajută pe studenți să-și dezvolte abilitățile de gândire critică și o învățare mai bună. Totuși, profesorii ar putea fi tentați să impună aceleași lucruri tuturor elevilor, indiferent de rezultate, pentru că așa ar trebui să fie. Cu mulți ani în urmă, scrisul era într-adevăr cel mai simplu mod de a demonstra cunoștințele. Eseurile și notele scrise au fost cele mai accesibile modalități de a ține o evidență a progresului unui cursant.

Astăzi, avem mai multe opțiuni în ceea ce privește evaluarea elevilor și ajutarea lor să progreseze. Acest lucru este valabil pentru orice materie, interval de vârstă și, nivel de clasă și chiar abilități. Știm acest lucru deoarece profesorii care lucrează cu elevi cu nevoi de învățare diferite știu deja că oferirea de alternative este cea mai bună modalitate de a se asigura că elevii lor au ceea ce au nevoie pentru a învăța, a consolida învățarea și a reflecta asupra învățării lor. De exemplu, elevii cu dislexie nu pot prospera fără ajutor. Permițându-le să prezinte ceva în loc să-l noteze poate face toată diferența din lume.

Așadar, iată câteva idei care îi pot ajuta pe studenți să profite la maximum de învățare

1. Evaluări audio și video

Permiterea studenților să trimită înregistrări audio și video în loc de teme scrise poate fi o schimbare. De exemplu, studenții le pot preda cu ușurință prin sistemul de management al învățării(LMS). Unii profesori chiar preferă să ofere feedback în același mod, deoarece au observat că feedbackul audio durează mult mai puțin timp.

Acest lucru îi ajută pe elevi să-și demonstreze cunoștințele și să schimbe puțin lucrurile. Astfel, profesorii nu sunt nevoiți să solicite eseuri de fiecare dată. Este, de asemenea, o modalitate ascunsă de a asigura o învățare profundă. Majoritatea studenților va trebui să scrie un scenariu pentru videoclipurile lor, de exemplu, astfel încât să folosească scrisul într-un fel sau altul. Pentru activitățile de grup, există podcasturi conduse de studenți.

2. Discuții semnificative

Alte activități care ajută la dezvoltarea gândirii critice, dar care nu sunt neapărat legate de scris sunt discuțiile semnificative. Pentru studenții cărora nu le place să scrie, șansa de a interacționa cu colegii lor poate fi surprinzător de revigorantă. Într-un cadru ideal, studenții ar sta în cerc pentru aceste discuții. Cu toate acestea, se pot găzdui sesiuni online sincrone, în care pot fi încurajați să ia notițe din ideile prezentate.

3. Activități de microscriere

Scrisul poate fi împletit în alte activități, astfel încât să nu se simtă ca o corvoadă. De exemplu, puteți implica studenții cu sondaje distractive și întrebări cu un element de distracție în ele. Dacă scrisul nu este punctul forte al studenților, aceștia pot aborda exercițiul ca pe un proiect de grup. Includeți sarcini în care fiecare trebuie să își facă partea, scriind gândurile pe un bilețel.

Alt tip de sarcină de mini-scriere este adăugarea propriului final la o poveste sau interpretarea lor despre ceva care există deja, cum ar fi un eseu. Se vor simți motivați să scrie, deoarece este o sarcină creativă și pot da propria întorsătură poveștii. În timp, activitățile de micro-scriere îi ajută pe elevi să devină scriitori mai încrezători.

4. Reviste online

Unii studenți pur și simplu nu le place să scrie în clasă, dar ar putea fi mai în largul lor să facă acest lucru în timpul lor, acasă. Mai mult, poate le-ar plăcea să scrie online. Păstrarea unui jurnal îi poate ajuta să-și îmbunătățească scrisul fără să se simtă judecați. În acest caz, ei se gândesc critic la procesul de învățare și la experiențele lor din clasă și din afara acesteia.

5. Activități de scriere pline de satisfacții

Uneori problema nu este că nu le place să scrie în sine; este faptul că ei nu înțeleg scopul scrisului. În acest caz, contribuția la un blog de clasă sau o pagină wiki plină cu informații utile le poate oferi acest motiv să scrie. În plus, ei ajung să-și vadă munca afișată undeva, ceea ce le va aduce satisfacție. Mai mult, le oferă feedback imediat și posibilitatea de a scrie pe un anumit subiect. Poate fi o experiență cu adevărat revelatoare să-i vezi pe studenți dornici să se exprime în acest fel.

6. Personalizarea sarcinilor de scriere

Personalizarea funcționează pentru format (scris, audio, video etc.) și conținut. În acest context, merită să vă uitați la toate întrebările și sarcinile incluse în lecțiile și manualele dvs. Sunt destul de convingătoare? Ofer ele un motiv pentru care elevii ar trebui să scrie? De exemplu, dacă sarcina inițială este de a scrie despre o carte pe care ați ales-o, interesul lor ar putea fi scăzut la început. Cu toate acestea, dacă le cereți să scrie o recomandare de carte pentru un coleg de clasă, ei vor fi mai deschiși la rezolvarea cerinței.

7. Misiuni în afara clasei

În conformitate cu sarcinile de personalizare, cele neconvenționale sunt grozave ori de câte ori simți nevoia de a schimba lucrurile. De exemplu, povestirea fără a scrie încă le angajează imaginația. Elevii pot crea trailere de filme sau chiar videoclipuri muzicale. Există, de asemenea, opțiunea de a crea cărți digitale, prezentări și chiar poezie vorbită. Toate acestea implică mai puțin scrierea, dar studenții pot demonstra totuși cunoașterea și implicarea în activitate.

În plus, există modalități de a vă asigura că ating obiectivele de învățare, chiar și cu mai multe sarcini. Este posibil ca un student să nu fie interesat să scrie o descriere banală a unui personaj. Cu toate acestea, dacă le cereți să creeze cu un personaj de basm, sarcina le-ar putea stârni imediat interesul. Apoi, puteți folosi propria lor creație pentru a discuta diferite teme de basme.

Profesorii au multe modalități alternative de a convinge elevii cărora nu le place scrisul să se implice în activități. Temele audio/video, blogurile publice, jurnalele reflectorizante și activitățile care îi ajută să găsească un scop în scris sunt doar câteva modalități de a încuraja elevii să învețe fără a face din scris scopul principal al unei lecții.