8 Tehnici vizuale pentru organizarea lecțiilor

Elevii de toate clasele ar putea aprecia să aibă mai multe elemente vizuale în predarea lor. Am promis că voi aprofunda subiectul și voi împărtăși câteva tehnici. Cum pot profesorii să includă mai multe elemente vizuale în materialele de învățare și activitățile de la clasă? Există multe modalități de a face acest lucru. Iată câteva idei – toate legate de organizarea vizuală a lecțiilor.

Tehnici vizuale de organizare a lecțiilor și ideilor

Cum puteți include mai multe elemente vizuale în educație pentru organizarea materialelor de învățare? Toată lumea trebuie să știe ce trebuie să facă pentru a ajunge cu succes la sfârșitul anului școlar. Toate materialele de învățare create de profesori pot fi organizate într-o manieră vizuală. Lucrurile vor fi mai clare pentru elevi și mai ușor pentru profesori pe termen lung.

Nu este nevoie de mult efort pentru a include elemente vizuale atunci când organizați lecții și idei, rezultatele sunt pozitive. Așadar, iată câteva idei pentru profesorii care doresc să răspundă nevoilor cursanților vizuali.

Formate sau Aspecte pentru organizarea lecțiilor

Orice profesor dezvoltă în timp un format de lecție. Începeți cu câțiva pași pregătitori înainte de a ajunge la partea esențială. Un rezultat excelent care poate fi obținut doar după stăpânirea lecției înainte de a se scufunda direct în aceasta. În funcție de anul sau de alte caracteristici ale clasei, acest format poate suferi unele variații. Cel mai bine este să fie adaptat nevoilor elevilor. Luăm în considerare crearea de materiale de învățare online. Este ușor să păstrăm consistența întregului curs folosind același aspect pentru fiecare lecție.

Hărți conceptuale pentru organizarea lecțiilor

Aceste diagrame ilustrează vizual relațiile dintre diferitele concepte dintr-o lecție. Îi ajută pe elevi să organizeze și să reprezinte cunoștințele despre subiectul studiat. Hărțile conceptuale sunt concepute în jurul unei idei principale. Acestea se ramifică pentru a arăta cum acel concept poate fi împărțit în subiecte specifice. În timpul creării unei hărți conceptuale, elevii sunt încurajați să găsească corelații cu ceea ce se predă în prezent. Ei învață cum să facă brainstorming, să genereze idei și, de asemenea, să își amintească mai bine noile concepte.

Hărți mentale pentru organizarea lecțiilor

Puțin diferite de hărțile conceptuale, hărțile mintale pot deveni mai personale și poate mai dezordonate. Totul depinde de cât de repede funcționează mintea elevilor. O hartă mentală se bazează, de asemenea, pe o idee centrală. Ea se extinde către cele care o leagă pentru a crea o imagine mentală convingătoare. Elevii pot include nu numai cuvinte și expresii în el, ci și imagini, doodles, desene și linkuri către videoclipuri online.

Cod de culoare

Lumea nu este doar neagru și alb. Există multe nuanțe de gri în acest univers, iar cele mai multe dintre ele sunt colorate. Codificarea culorilor îi ajută pe cursanții vizuali să organizeze mai bine ceea ce învață. Dacă informațiile sunt transmise prin organizarea lecțiilor, vor avea mai mult succes să le acceseze rapid atunci când au nevoie. Dacă îi învățați pe tineri cum să citească, puteți veni cu un sistem de codificare a culorilor pentru cuvinte. Marcați substantivele cu o culoare, verbele cu alta, adjectivele cu alta și așa mai departe. Odată ce elevii vor asocia culorile cu părțile de vorbire, vor deveni tot mai buni în a le folosi corect.

Diferite stiluri și dimensiuni de font pentru organizarea lecțiilor

Regular, îndrăzneț, italic sau subliniat. Serif sau sans serif. Subțire, medie sau groasă. Condensat sau cu litere rotunde. Nu vă puteți plânge că nu aveți suficiente opțiuni atunci când vine vorba de utilizarea fonturilor. Creați un material de învățare pentru clasă sau unul care va rămâne online în LMS-ul școlii. Puteți utiliza diferite stiluri și dimensiuni de font pentru a crea ordine și consecvență în lecții. Consultați acest blog pentru mai multe resurse și idei despre cum să deveniți creativi cu fonturi. Similar stilurilor și dimensiunilor fonturilor, utilizarea titlurilor și subtitlurilor ajută la organizarea lecțiilor. Indiferent de stilurile pe care le alegeți, nu uitați să fiți coerent în utilizarea lor.

Liste de puncte marcante

Acestea sunt aproape un sinonim pentru prezentările plictisitoare de diapozitive, dar fiți siguri că există imens potențial în PowerPoint. Punctele marcatoare îi ajută pe elevi să înțeleagă organizarea lecțiilor. Ei pot să identifice principalele aspecte ale unei lecții sau ale conceptelor. Ei reușesc să-și amintească mai bine ceea ce învață în timpul perioadei de revizuire.

Subtitrări pentru imagini

Se spune că o imagine valorează mai mult decât o mie de cuvinte. Câteva cuvinte descriptive bine alese pot dubla valoarea lecției. O imagine poate fi la fel de puternică ca un întreg capitol sau un nou concept. Ei nu își vor aminti fiecare cuvânt pe care trebuie să-l citească. Dacă o imagine importantă rămâne în memorie, își pot aminti mai ușor despre ce era vorba în capitolul menționat.