5 strategii pentru a preda cursuri interactive

În calitate de profesor al secolului 21, există mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când predați cursuri interactive. S-ar putea să vă amintiți timpul petrecut la școală și profesorii care au reușit să creeze un mediu primitor pentru a vă face să vă simțiți confortabil și dornici să luați parte la discuții. Crearea unui mediu prielnic necesită o anumită planificare. Acest lucru va contribui ulterior la succesul studenților dvs. S-ar putea să nu fiți conștient de faptul că unii elevi se simt marginalizați. Prin urmare, atunci când implementați aceste strategii, trebuie să luați în considerare religia, mediile cu venituri mici, dizabilitățile de dezvoltare, limba și neputința de a învăța dintr-un motiv sau altul etc.

Tot multe școli încearcă să-și îmbunătățească profesorii pentru a crea medii propice în care toată lumea să poată învăța și prospera. Astfel, contextul actual reprezintă un moment bun pentru a face schimbări în modul de predare.

5 strategii pentru a preda cursuri interactive

O clasă dinamică oferă un mediu de învățare confortabil, unde nu există limitări. Elevilor nu le este frică să vorbească, indiferent de abilitățile pe care le au. Aceste strategii fac integrarea socială un subiect mai ușor și elimină etichetele și barierele. Copiii se dezvoltă în medii în care nu se simt ridiculizati, pedepsiți sau respinși atunci când își exprimă opiniile. Deși empatia și respectul reciproc sunt vitale pentru orice sală de clasă, colaborarea rămâne una dintre principalele abilități pe care trebuie să le dezvolte elevii din secolul al XXI-lea. Deoarece fiecare persoană și clasă este diferită în ceea ce privește nevoile și preferințele lor personale, nu puteți urma o abordare „standardizată”. Cu toate acestea, strategiile prezentate merită încercate, deoarece pot fi adaptate cu ușurință pentru orice tip de clasă.

1. Promovați un mediu pozitiv în clasă

Un mediu pozitiv are un impact direct asupra angajamentului și învățării studenților când vine vorba de cursuri interactive Prima zi de școală este o oportunitate excelentă de a-i face pe toți să se simtă bineveniți, indiferent de mediul lor economic, religie sau etnie. Puteți planifica să veniți cu zece minute mai devreme și să salutați elevii unul câte unul. Faceți efort să vă amintiți numele și adresați-le întrebări informale care nu au neapărat legătură cu subiectul discutat. Acest lucru ar putea duce la conversații aprofundate și la relații puternice pe parcursul anului universitar. În timp ce respectul este important în toate clasele, un sentiment de conexiune personală face participarea la clasă mai entuziastă.

2. Acordați atenție elevilor care se comportă necorespunzător

Când un copil se comportă nepoliticos, să-i scrieți numele pe tablă nu este o modalitate bună de a rezolva lucrurile. Acesta este un mod insensibil de a trata problema, deoarece îl face pe acel student „diferit” de mulțime. Scrierea numelui lor pe o bucată de hârtie îi permite să știe că s-au purtat greșit și le oferă timp să se gândească la acțiunile lor.

Când le scrieți numele pe tablă, făcându-l vizibil pentru toată lumea, cel mai probabil, nu își vor schimba comportamentul. Numele lor va rămâne pe tablă, indiferent dacă încep să se comporte mai bine sau nu. Aceasta este o formă de umilire, mai ales pentru elevii cărora le este greu să se adapteze în clasă.

3. Încurajați interacțiunile elevilor

Când se simt conectați social cu colegii lor, elevii tind să se bucure de timpul petrecut la școală. Instituțiile școlare pot sprijini eforturile profesorilor de a crea conexiuni oferind elevilor oportunități de întâlnire și interacțiune. Unele strategii includ a-i ajuta să învețe numele celuilalt sau să le ofere șansa de a se muta în diferite părți ale clasei și de a interacționa cu alți elevi.

Discutați cu ei înainte de a face modificările și explicați că încercați să îi faceți să interacționeze cu diferite persoane. Acest lucru poate fi realizat chiar și atunci când învățați online prin sistemul de management al învățării școlare (LMS). Puteți crea forumuri sau lecții live speciale în care toată lumea poate împărtăși fapte despre ei înșiși.

4. Asigurați-vă că excursiile pe teren sunt accesibile

Tentația de a merge într-o excursie este mare, mai ales dacă ar fi să ne gândim cât de mult le place copiilor. Cu toate acestea, există anumite circumstanțe în care ar putea face mai mult rău decât bine. Este posibil să nu aveți studenți care au dizabilități vizibile, dar este posibil să aveți pe cineva care are nu poate să participe la acea excursie. În acest caz, urcatul a 400 de scări pentru a ajunge la un monument celebru nu este cel mai indicat lucru. La începutul anului, ați putea merge împreună cu studenții dvs. pentru a vedea ce părere au despre excursii. Dacă nu, ați putea căuta modalități alternative de a merge în excursii. Cele virtuale sau o vizită la muzeul local ar putea funcționa foarte bine.

5. Nu comparați progresul elevilor

Nu există niciun secret că toți elevii sunt diferiți când vine vorba de învățare. Unii pot înțelege lecțiile mai repede, în timp ce alții ar putea necesita o explicație suplimentară. În plus, evaluarea copiilor ar trebui să se bazeze și pe preferințele personale. Oferiți-le studenților libertatea de a alege cum doresc să fie testați. Ar putea fi un test scris, un blog, o prezentare PowerPoint, un videoclip sau un poster.

Când obțineți rezultatele muncii lor la cursuri, încercați să nu le comparați unul cu celălalt. La urma urmei, învățarea este o călătorie, nu o competiție. Câteva întrebări cheie de pus ar fi: „Poți să te descurci mai bine decât data trecută? ” sau „Ce s-a schimbat de când am început să învățăm despre acest subiect până acum?”.

După cum am menționat deja, nu există o abordare universală pe care să o urmați atunci când predați cursuri interactive. În schimb, ar trebui să vă concentrați pe fiecare nevoie individuală și să încercați să creați relații cu studenții dvs. Încercați să vă cunoașteți personal elevii și să-i faceți să se simtă confortabil să-și exprime ideile atât în timpul orei, cât și în timpul pauzei.