În doar câteva zile, am văzut școli închizându-și temporar porțile din întreaga lume. Confuzia care a urmat este normală, având în vedere incertitudinea cu care ne confruntăm cu toții. Predarea online vine cu soluții cruciale.
Cu toate acestea, există o altă latură a acestei povești. De asemenea, am văzut profesori folosind EdTech. Au făcut progrese mari în eforturile lor de a oferi învățământ la distanță de calitate. Am văzut listele de resurse educaționale care circulă pentru ca toți profesorii pentru a ști câte opțiuni au. Am văzut educatorii apelând la metode pentru predarea în vremuri de dezastre, demonstrând că educația poate continuă.
5 sfaturi practice pentru predarea online în vremuri de dezastre
Jen Padernal este o instructoare cu experiență și fondatoare a mișcării Educație Împotriva Dezastrelor. Pentru ea, predarea în vremuri de educație perturbată de dezastre s-a născut din necesitate.
Experiența ei practică a făcut-o un susținător al utilizării eficiente a tehnologiei pentru a proteja educația. În practica sa, ea a identificat cele mai importante lecții pentru educatorii rezistenți la dezastre. Iată cinci dintre ele:
Adoptă o mentalitate asincronă
Pentru mulți profesori, este tentația să reproducă activitățile de învățare tradiționale cu elevii. Când programele normale nu mai sunt disponibile, sesiunile zilnice de conferințe web nu sunt o metodă pentru predarea online durabilă. Întrebați orice profesor care a încercat să efectueze un apel video cu elevii lor de clasa întâi.
Învățarea asincronă îi ajută pe elevi să învețe la propriul ritm, independent de timp și locație. Acestea din urmă sunt două lucruri pe care nu le putem controla acum. Dacă aveți elevi ale căror familii încă se confruntă cu închiderea școlilor, acest lucru este și mai relevant.
Învățarea asincronă nu înseamnă că studenții nu pot colabora cu colegii lor. Dimpotrivă, trebuie să contribuie la discuții sau să fie proactiv în pornirea lor. Toată lumea contribuie atunci când poate.
Pentru ca predarea online să dea roade, nu îți copleși elevii!
Odată ce începeți să utilizați tehnicile pentru predarea online, veți dori să profitați de numeroasele opțiuni de evaluare diferite. Este de înțeles, dar există riscul de a copleși studenții cu prea multe activități simultane. Studenții pot fi înscriși la opt până la zece materii pe semestru așa că aveți grijă la acest aspect. Situația este deja foarte dificilă, iar supraîncărcarea cognitivă doar adaugă mai mult stres în viața lor.
De aceea, profesorii ar trebui să încarce activități pe rând. De exemplu, o nouă lecție este încărcată luni și un test de practică este disponibil miercuri. O temă de dezbatere poate fi adăugată vineri ca temă pentru weekend.
Pentru predarea eficientă în vremuri de dezastre, nu vă panicați!
Sfatul anterior se aplică și profesorilor. Stabilirea așteptărilor nerealiste pentru tine și pentru sala ta de clasă este dăunătoare pentru ceea ce încerci să obții. Este în regulă dacă nu ți-ai dat seama totul; ai timp suficient să-ți încarci lecțiile, de la o săptămână la alta.
Crearea unui articol la un moment dat este indicată. Înseamnă să nu ajungeți cu o grămadă virtuală de sute de teme care să fie evaluate simultan. O strategie bună este să lucrați la lecții și teme direct în platformă. Apăsați butonul de publicare numai după ce vă simțiți mulțumit de munca dvs. De asemenea, puteți programa modulele care urmează să fie lansate la o anumită oră sau săptămânal.
Împărtășiți resursele educaționale cu alții
Împărtășirea a ceea ce creați pentru propriile clase poate avea un impact mare asupra întregii comunități școlare. Profesorii pot colabora la lecții, teme și alte activități pentru a face această tranziție mai ușoară.
Aveți nevoie doar de o bibliotecă digitală pentru a stoca și gestiona diferite resurse de învățare. Acestea includ fișiere, șabloane de clasă, rubrici și conținut web. Aceste resurse sunt apoi partajate cu alți profesori, care le pot folosi pentru cursurile lor online.
Un alt sfat bun este să creați o bază de date pentru întrebări a școlii. O bază de date de întrebări permite tuturor profesorilor să creeze întrebări care vor fi reutilizate. Ele pot fi folosite pentru chestionare de practică sau examene online. Acest lucru economisește mult timp, ce poate fi petrecut mai bine interacționând cu studenții online.
Dezvoltați un spirit de colaborare și întrajutorare
Învățarea asincronă se bazează pe suport și colaborare. Deschideți linii de comunicare în care profesorii și studenții pot lua legătura între ei dacă întâmpină probleme sau provocări. Există multe modalități de comunicare, atât sincrone (chat, conferințe web), cât și asincrone (forumuri online, wiki).
Părinții ar trebui, de asemenea, să aibă acces la platformă prin conturile de părinți. Asigură-te ca ei să pot contacta cu ușurință profesorii. Dacă este prea mult de gestionat acum, stabilește un interval de timp în ziua sau în săptămâna ta. În acel interval le poți răspunde la întrebări. Cel mai important lucru, este că răbdarea și rezistența noastră sunt puse la încercare. Acesta este un moment stresant atât pentru familii, cât și pentru școli, astfel încât comunicarea deschisă este o necesitate.
Concluzii
Nu ești singur. În aceste vremuri de dezastre, profesorii arată cât de hotărâți sunt, precum și cât de vitală este predarea de calitate. Educația împotriva dezastrelor vă ajută să continuați, indiferent de ce se întâmplă.
Amintiți-vă doar că nu ar trebui să vă panicați. Încercați să nu vă copleșiți studenții și fiți atenți la sănătatea lor mintală. Gândiți-vă să predați cursuri asincrone și, mai ales, să rămâneți deschiși la ajutorul celuilalt. Nu sunteți singuri!